Pierwsza Wyprawa do Serca Lasu za nami

Za nami pierwsza Wyprawa do Serca Lasu. Młodzi dorośli z Warszawy, Poznania, Krakowa, Łodzi i Gdańska spędzili prawie tydzień w lasach Pogórza Ciężkowickiego. Przez ten czas udało im się odetchnąć od miejskiego zgiełku i od telefonu, zrelaksować się w przyrodzie, nauczyć się jak rozpalać ogień krzesiwem, podtrzymywać ognisko, jak używać mapy i kompasu. Bycie w naturze przeplatane było warsztatami z komunikacji z samym sobą i z innymi, nurkowaniem w głąb siebie w poszukiwaniu tego, co dla nas najcenniejsze, co stanowi o naszym poczuciu spełnienia, sensu, szczęścia. Przyglądaliśmy się mocnym stronom każdego z nas i tym rzeczom, nad którymi musimy popracować. Mierzyliśmy się z lękami przed niepowodzeniem. Na koniec opracowywaliśmy konkretny plan, jak tchnąć życie w te wszystkie inspiracje po powrocie do codzienności.
Wierzymy, że doświadczenia z Wyprawy do Serca Lasu będą powoli kiełkowały i owocowały w życiu każdego z członków naszego leśnego plemienia.
To była pierwsza, pilotażowa Wyprawa do Serca Lasu. Zrobiliśmy pierwszy krok w stronę, która jest głównym kierunkiem działań naszej fundacji. Celebrujemy zrealizowane marzenie! ❤
Projekt finansowany z Funduszy Norweskich w ramach Programu Aktywni Obywatele – Fundusz Regionalny.